free responsive site templates

" Merlot in Malvazija, to je POEZIJA "
Zrela in Sveža vina.

Mobirise

Merlot

Mobirise

Merlot sveži - 2017

Z belo etiketo označujemo sveža Guštinova vina. Grozdje se obira šele, ko dozorijo tudi peške in peclji. Grozdje sorte merlot zmeljemo v kleti in maceriramo od 5 do 6 dni. Proces zorenja vina poteka eno leto v inox sodi na lastnih finih drožeh, ob mešanju in minimalnem dodajanju žvepla. Nato vino ustekleničimo in ga pred prodajo hranimo v kleti še nadaljnjih 6 do 12 mesecev.

Mobirise

Merlot zrel Prestige 2013 

Zrela prestižna »Prestige« Guštinova vina označujemo s črno etiketo. Obira se maksimalno zrelo grozdje, z že rjavimi peškami in peclji. Grozdje sorte merlot zmeljemo v kleti in maceriramo 21 dni. Vino zori eno leto v barik hrastovih sodih na lastnih finih drožeh. Mešamo ga z minimalnim dodajanjem žvepla. V nadalje vino zori še eno leto v inox sodih. Nato vino ustekleničimo in ga pred prodajo hranimo v kleti še 2 do 5 let. 

Mobirise

Merlot zrel Prestige 2015 

Zrela prestižna »Prestige« Guštinova vina označujemo s črno etiketo. Obira se maksimalno zrelo grozdje, z že rjavimi peškami in peclji. Grozdje sorte merlot zmeljemo v kleti in maceriramo 21 dni. Vino zori eno leto v barik hrastovih sodih na lastnih finih drožeh. Mešamo ga z minimalnim dodajanjem žvepla. V nadalje vino zori še eno leto v inox sodih. Nato vino ustekleničimo in ga pred prodajo hranimo v kleti še 2 do 5 let. 

Mobirise

Merlot zrel Prestige 2016 

Zrela prestižna »Prestige« Guštinova vina označujemo s črno etiketo. Obira se maksimalno zrelo grozdje, z že rjavimi peškami in peclji. Grozdje sorte merlot zmeljemo v kleti in maceriramo 21 dni. Vino zori eno leto v barik hrastovih sodih na lastnih finih drožeh. Mešamo ga z minimalnim dodajanjem žvepla. V nadalje vino zori še eno leto v inox sodih. Nato vino ustekleničimo in ga pred prodajo hranimo v kleti še 2 do 5 let. 

Mobirise

Merlot zrel – Prestige grande riserva 2015

Črna etiketa označuje zrela Guštinova vina, ki si zaslužijo naziv „-Premium-“. Grozdje se obira, ko je maksimalno zrelo z že rjavimi peškami in s peclji. V kleti poteka maceracije do 26 dni. Vino nato zori v hrastovih bariq sodih eno leto na svojih drožeh, meša se ga ob minimalnem dodajanju žvepla. Pred stekleničenjem vino zori še eno leto v inox sodih, šele nato ga stekleničimo, kjer zori še od 2 pa do 5 let predenj ga ponudimo našim kupcem.

Mobirise

Malvazija sveža 2017 

Z belo etiketo označujemo sveža Guštinova vina. Malvazijo se obira ob dosegu normalne zrelosti. V kleti ga zmeljemo in ga ne maceriramo. Proces zorenja vina poteka eno leto v inox sodih na lastnih finih drožeh, ob mešanju in minimalnem dodajanju žvepla. Nato vino ustekleničimo in ga pred prodajo hranimo v kleti še najmanj 6 mesecev.

Mobirise

Malvazija sveža 2018 

Z belo etiketo označujemo sveža Guštinova vina. Malvazijo se obira ob dosegu normalne zrelosti. V kleti ga zmeljemo in ga ne maceriramo. Proces zorenja vina poteka eno leto v inox sodih na lastnih finih drožeh, ob mešanju in minimalnem dodajanju žvepla. Nato vino ustekleničimo in ga pred prodajo hranimo v kleti še najmanj 6 mesecev.

Mobirise

Malvazija zrela Prestige 2016 

Zrela prestižna »Prestige« Guštinova vina označujemo s črno etiketo. Obira se maksimalno zrelo grozdje, z že rjavimi peškami in peclji. Grozdje sorte malvazija zmeljemo v kleti in maceriramo do 5 dni. Vino zori eno leto v hrastovih barik sodih na lastnih finih drožeh. Mešamo ga z minimalnim dodajanjem žvepla. V nadalje vino zori še eno leto v inox sodih. Nato vino ustekleničimo in ga pred prodajo hranimo v kleti še 9 mesecev.

Mobirise

Malvazija zrela Prestige 2017 

Zrela prestižna »Prestige« Guštinova vina označujemo s črno etiketo. Obira se maksimalno zrelo grozdje, z že rjavimi peškami in peclji. Grozdje sorte malvazija zmeljemo v kleti in maceriramo do 5 dni. Vino zori eno leto v hrastovih barik sodih na lastnih finih drožeh. Mešamo ga z minimalnim dodajanjem žvepla. V nadalje vino zori še eno leto v inox sodih. Nato vino ustekleničimo in ga pred prodajo hranimo v kleti še 9 mesecev.

Mobirise

Rose 2018 

Za izdelavo vina rose uporabimo že dozorelo grozdje sorte merlot. Le tega zmeljemo v kleti. Proces maceracije traja en dan. S tem pridobi prijetno rožnato barvo. Proces zorenja vina poteka eno leto v inox posodah na lastnih finih drožeh. Nato vino ustekleničimo in ga pred prodajo hranimo v kleti še nadaljnih 6 do 12 mesecev.

Mobirise

Penina Rose 

Penina Rose je izdelana iz vina Rose po metodi Charmant v velikem tanku. Penino Rose odlikuje prijetna sadnost in svežina. Ob vseh vrlinah, ki jih vino Rose že ima, je penini Rose dodana še vinjak infuzija, ki še dodatno poudari svojstven značaj extra dry penine Rose.

Mobirise

Vinjak infuzija – Spirit
of Joahim Žižmond – Guštin  

Destilat vin merlot in malvazija letnik 2014.
Izdelan je po receptu našega pradedka Guština iz leta 1925, ko je še kuhal žganje – tropinovec. Takrat je v naših krajih vladala država Italija, ki ni dovoljevala kuhanja žganja – šnopsa, po domače, in so kmetje to počeli na skrivaj. Recept našega pradedka Guština smo našli leta 2005 in ga posodobili glede na okus današnjega časa. Vinjak, izdelan po izvirni recepturi, zori pet let v hrastovih sodih. 


V kleti pridelujemo vino v inox posodah in barrique francoskih hrastovih sodih.
Imamo linijo mladih merlotov z belo etiketo, ter linijo zrelih merlotov s črno etiketo, katera se prodaja po 5ih letih.

Pridelujemo tudi zrele malvazije, katere zorimo v barriqu, pod črno etiketo. Bolj obsežna pa je mlada linija malvazije, zorjena v inox sodih, pod belo etiketo.
Po večini naše stranke uživajo v mladih linijah za vsakdan, za posebne priložnosti pa si privoščijo tudi vino Guštin s črno etiketo.

Obe linije so prejele veliko nagrad in priznanj z raznih ocenjevanj, več let zaporedoma, kot npr. izbor sommelier Slovenije 2017, AGRA zlate medalje in nekaj srebrnih, tudi stranke so
izredno zadovoljne.

Kmetija Kerstin Žižmond

Potok pri Dornberku 6a
SI-5294 Dornberk
Slovenija

Kontakt:
vinar.gustin@vinagustin.si
vinar.gustin@gmail.com



Tel: +386 51 626 777

Mobirise